Posted on Jätä kommentti

Story of me – Mistä kaikki alkoikaan

Sussie verkkokauppa viettää pian 2-vuotissynttäreitään! Yrittäjän päivänä Facebook sivuillamme sai esittää kysymyksiä yrityksestä ja yrittäjyydestä. Yksi kysymys oli, että mistä kaikki alkoi?

Minä, Susanna, täällä Sussie verkkokaupan yrittäjänä ja toiminnan pyörittäjänä olen ollut monessa mukana. 2017 lokakuussa sain idean, että haluan kokeilla ennen joulua PopUp kaupan menestystä. Idea syntyi yhtenä iltana ja seuraavaksi lähdin etsimään liiketilaa, jonne voisin pienen kauppani perustaa. Liiketila löytyikin aika helposti täältä Paimiosta ja myymälä kyhättiin vauhdilla pystyyn.

Tuotevalikoiman perusajatuksena oli saada myyntiin ekologisia ja eettisiä tuotteita, joiden taustalla on jokin tarina, tuotteita, jotka eivät ole vain tavaraa, vaan niissä on jokin idea, eettinen näkökulma tai jotain muuta kiehtovaa. Lähdin vauhdilla kyselemään, millaisia tuotteita jälleenmyyntiin voisi löytyä ja sainkin yhdessä illassa upeita tarjouksia. Niistä valikoin sitten ne, jotka parhaiten sopivat ajatusmaailmaani ja ideaani. Ihanat naisyrittäjät ympäri Suomen lähettivät tuotteensa minulle ja varovaisena ajatuksenani oli, että jos vaikka kulut saisi peittoon, ettei ihan tappiolle jäädä.

Ihan ruusuilla tanssimista se ei ollut, sillä muut työt vaikeuttivat aikatauluja ja kaiken hyvän lisäksi PopUp kaupan toisella aukiolo viikolla minulle iski influenssa. Onneksi naisyrittäjien verkoston kautta löysin myös kaksi ihanaa ihmistä, jotka riensivät apuun ja pitivät kauppaani auki, kun minä makoilin sängynpohjalla. Tästä alusta on helppo sanoa, että naisissa ja etenkin naisyrittäjissä on voimaa, kaikki mistä uskallat haaveilla, on mahdollista toteuttaa!

PopUp kaupalla marraskuussa 2017
Ensimmäisten joukossa kauppaan saapuivat Usva Designin ihanat Kettu-korut. Näitä valikoimissa muuten edelleen

Joulukausi päättyi ja PopUp kauppani ovet sulkeutuivat. Tulokset olivat enemmän kuin positiivinen yllätys. Minulla ei ollut kuitenkaan mahdollisuutta jatkaa kivijalka kaupassa ja sain ajatuksen, että opiskelen hiukan verkkokaupan mahdollisuuksia. Alkuvuoden aikana 2018 verkkokauppa vähitellen avautui ja siellä oli valikoimissa tuotteita, jotka jäivät popUp kaupasta varastoon.

Verkkokauppa rakennettiin tyhjästä aika vauhdilla kaikkien muiden projektien ohella ja huhtikuun alussa 2018 verkkokauppa avattiin asiakkaille. Valikoiman kantavana ajatuksena on alusta alkaen ollut kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus.

Kaupan valikoima on matkan varrella elänyt ja elää edelleen. Nyt ajatuksena on laajentaa valikoimaa koruista myös muihin suomalaisiin tuotteisiin. Jos sulla on mielessä jokin tuote tai valmistaja, jonka haluaisit saada mukaan valikoimiin tai jos itse valmistat tuotteita, laita vinkkiä. Kukaties, ne voidaan mahdollisesti saada lisättyä valikoimaan!

Tarina jatkuu… Pysyttelehän kuulolla!